Thursday, April 16, 2009

Mareeba banaanikuningad

Täna hommikul tabas meid hea uudis: homme ei ole meid kalavabrikus vaja! Tänane hommik oli muidugi lõhna poolest kergem kuna esimene treening algas autos kuhu Aivari ja Arne tööriided olid eilesest jäänud (konkreetselt rõve oli see autosõit). Minu riided olid muidugi ilusti kilekotis olnud ööläbi ja seepärast ka kergelt leiged ning tunda oli, et nad elasid veidi oma elu. Töö poolest oli täna lihtne kuna tegime vaid White Teafish, Surf Redfish ja Blackfish nimeliste merikurkidega samu protseduure mis eile (lugemine, pesemine, kaalumine, aurutamine, pesemine, kuivatamine) kuid neid ei olnud vaja põhjalikult puhastada vaid lihtsalt vee sees soolast puhtaks loputada. Enamus ajast mina ja Arne kaalusime ning ladusime neid riiulitele, et aurutuppa vedada - seega ei pidanud eriti enam käsi määrima, sellegipoolest oli peale tööd kinnast käest võttes vaatepilt päris muhe - nagu oleks kaks päeva vannis olnud. Peale lõunat saime Aivariga hoopis mugavamat tööd teha - kalakastide komplekteerimine - võtsime virnast paki pappkaste, voltisime kokku, kinnitasime klapid klambripüstoliga, panime sisse kilekoti ning asetasime alusele üksteise peale - tegime seda täpselt niikaua kuni Andrew (meie tänane supervisor, unustaja tüüp) meile ütles, et ta tahaks koju minna ja me peaks ka lõpetama.

Peale tööd läksime Grunti ja andsime teada, et oleme jälle saadaval ning klaarisime kohapeal ka ühe saamatajäänud tasu teema ära (Judy oli unustanud meie tunnid edastada ja tänu sellele saime vähem raha seekord, juhtum lahendatud ning kõik ok)

5 minuti pärast helistati mulle Gruntist tagasi ja öeldi, et "you and Arne, can you come to the office for a sec?" (Aivari nime nad lihtsalt ei oska siin keegi hääldada veel). Läksimegi ja tuli välja, et saime Mareeba suurimasse banaaniistadusesse töö vähemalt 2-3 kuuks. Lõpuks ometi saab korralikult ühe koha peal olla ja peale seda on vist maatöödega ühelpool kah. Ehk lühidalt: 3 kuud tööd, ostame korraliku 4x4 masina ja avastame veidi õiget Austraaliat ning jätkame mõnel vähemtasuvamal "linnatööl". Arne juba uurib Mareeba kinnisvaraturgu, et korter üürida kuna hostelites elamine läheb kokkuvõttes tunduvalt kallimaks.

No comments:

Post a Comment