Thursday, April 9, 2009

Happy Easter!

Igastahes selliste sõnadega tervitas meid täna hosteli "caretaker" ehk siis see tädi, kes viib inimesi linna shoppama ja ajab paberimajandust. Ahjaa, tal oli Johnnie Walker juba lahti korgitud. Tundub, et siinmaal on see püha väga au sees kuna kõik poed ja telereklaamid on temaatikaga ülekallatud. Tänu sellele on meil nüüd ka 4 vaba päeva ja edasi vaatab mis teeme.


Istutasime see nädal 500 avokaado taime (rohkem ei olnud võimalik farmeril kuskilt osta, põllumaad oleks jagunud küll), siis sidusime neid kaigaste külge kinni, panime "hay biscuit'e" neile ümber (sellised põhust lehekesed, et niiskust vist hoida), väetasime (väetise kohta öeldakse "shit") ja sõitsime niisama istanduses ringi. Viimaseks pandi meid varem istutatud puude ümbrust rohima aga see meile väga ei meeldinud ja tegime seda kokku vist vaid paar tundi - väga nüri töö, enamus ajast kõndisime mööda ridu ja otsisime kus keegi on valesti teinud.

Rohimise ajal tundsin järsku jubedat valu käes, kinda all ja käsivarrel. Ei mäletagi enam, kas mul oli kinda peal mingi putukas või mitte kuna ei saanud üldse aru misasi võis niimodi hammustada. Igastahes minutiga oli paistetus üleval ja käsi veidi tuim, jalutasin auto juurde ja valasin veidi vett peale ning vaatasin niisama kahte 15cm kaugusel asuvat punni. Õnneks valu kadus ja midagi hullu ei juhtunud, aga ikkagi tahaks teada, et mis kuradi elukas sai läbi kinda ja peaaegu samaaegselt 15cm eemal käsivarrele sellise sutsaka anda. (Ahjaa, päeval põhku laotades avastasin käe pealt ronimast hiigelsuure ämbliku - elamusi jagus).

Täna millegi pärast ununes kaelale päikesekreem (üleeile ei viitsinud ma seda tagajalgadele panna ja nüüd olen ohtralt aftersuni kasutanud. Õnneks on nahk alles ja punetus taandub)

Ei tea mis ette võtame nende vabade päevadega - tahaks lihtsalt magada mingi aja ja uurida järgmise töö kohta. Loodetavasti Shelly (farmi omanik) ei arva, et me peaksime tema farmitööliste tööd ise tegema ja teisipäeval rohima minema. Manager lubas meile helistada tunni jooksul kui peame tulema ja seda ta pole tulnud, seega lähme Gruntist uut tööd küsima vist. Tegelikult nende lühiajaliste töödega on veidi kopp ees - tahaks kuu või kaks ühes kohas olla ja mingi normaalse elamise rentida, et oleks koht kus asju hoida ning ei peaks pesumasinaid ja muid teemasid teistega jagama koguaeg (Aivar oli eile poole kaheteistkümneni üleval tänu sellele, et pesukuivatil oli järjekord.)


Ahjaa, ärge tulge Queenslandi, siin on külm (nagu päriselt, hellitasime ennast ikka WA's ja Broome'is täiega ära 40 kraadise palavusega ööpäev läbi) ja vahest sajab vihma. Ja kui ei saja vihma, siis paneb mõni tark manager kastmissüsteemi tööle kui eestlased põhku laotavad.

No comments:

Post a Comment