Monday, March 16, 2009

Perthist ära, sõidame maale


Täna tegime kell 10 hostelist check outi ja jätsime oma kotid sinna hoiule. Plaan oli leida auto, millega hakata liikuma põhja poole. Uurisime erinevaid kuulutusi ja otsustasime platsidelt midagi asjalikku leida. Albany road oli erinevaid müügiplatse täis, kuid enamus müüsid kasutatud liisingautosid ning need ei sobinud meie hinnaklassiga. Otsustasime, et 2000 dollarit kulutame auto peale ja mitte rohkem. Mingi hetk hargnesime laiali kuna kambaga koos oli raske midagi leida ja aega ka polnud jalaga segada. Mingi hetk leidsin mitu soodsat platsi ning müügimees leidis just sobivas hinnaklassis auto. Pakkus 1990 dollari pealt 1700 dollari peale hinnatud Toyota Camryt, mis oli sedaan ning suht räämas seisukorras. Kuna teised midagi ei leidnud, siis kutsusin nad seda vaatama. Kõrval oli aga Mitsubishi Magna (Euroopas tuntud pigem Galantina), universaalkerega. Mingi hetk läks jutt sujuvalt selle peale ning müügimees jällegi hindas selle meie jaoks alla 3900 pealt 2500 peale. Veidi mõtlemist ja juba olingi kvartali vahel proovisõitu tegemas – krt valel pool peab ju sõitma koguaeg :D... Igastahes käisime selle raha välja ning olime õnnelikud kuna sinna autosse mahtusime vabalt neljakesi ära ning kotte ei pidanud kuidagiviisi paigutama kuna universaali pagasiruum on lihtsalt TOHUTU!

Lahkusime Perthist, kuna selle linnaga oli kõik ühelpool – kokkuvõttes tundus Perth suhteliselt igav linn, kogu tegevus toimus keskuses ning ülejäänud osa linnast moodustasid ühekorruselised elamud.

Sõitsime Geraldtoni, kuna see jääb poole tee peale Carnavronist. Umbes 450 km sõitu ja üritasin jääda koguaeg vasakule sõidurajale, kuigi see oli raske. Geraldtonis võtsime ikka ühe ringtee „otse“ kuna kõik teised autod lihtsalt seisid sissesõitude ees ja ootasid mida me teeme.

Üldiselt hankisime tanklast infot hostelite kohta ning sattusime kahtlasesse kohta mis varem on olnud haigla ja praegu on hosteliks tehtud ning kõrval on vist meditsiinikool. Saime süüa teha ja pesta ning nüüd on jälle inimese tunne peal.

Põhja pool on üldiselt keskmiselt 10 kraadi soojem kui Perthis, seega kui siiamaani oli keskmine 32 kraadi, siis siin võib arvestada 40 kraadise kuumusega. Ei kurda. Homme vast sõidame edasi Carnavroni (või on see Carnarvon ikkagi?)

No comments:

Post a Comment