Saturday, March 14, 2009

Ookeanis ja liikluses






Tänase katastroofiliselt ilusa ilma puhul võtsime suuna jalgratta laenutuse poole, et ookean oma silmaga üle kaeda. Kuigi juttude järgi pidi distants olema kuskil 12 kilomeetrit, siis meie sõitsime täpselt otse Freemantle’sse ning see maa oli hoopiski 18 kilomeetrit. http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Riverside+Dr&daddr=Canning+Hwy+to:Canning+Hwy+to:Canning+Hwy+to:Stirling+Hwy+to:-32.034819,115.745988&hl=en&geocode=FUNEGP4dwiHoBg%3BFR4BGP4dCyToBg%3BFb6LF_4daMLnBg%3BFdk7F_4dzSPnBg%3BFUgqF_4dYkzmBg%3B&mra=mi&mrcr=4&mrsp=5&sz=15&rtol=0,1,2,3,4&dirflg=w&sll=-32.036748,115.761266&sspn=0.020191,0.038624&ie=UTF8&z=15 Korralikke rattateid linnast väljas või pigem väljaspool kesklinna näeb harva, sõitsimegi seega jalakäijate tee peal mis oli ka vist jalgratturite jaoks mõeldud. Tagasitulles kasutasime mugavusest autoteed. Ahjaa, need segased sõidavad ju koguaeg valel pool, seega võtab päris pikalt aega enne kui aru saad kuskohast järgmisel ristmikul auto tulla võib ja üldse oli kogu see liiklus suht kaootiline – on hetki kus kõikidel suundadel on fooris punane ees, isegi jalakäijatel, ning siis jälle mingiks hetkeks lastakse jalakäijad üle tee. Foori roheline tuli põleb max 5 sekundit, siis hakkab punane vilkuma ning kui punane põleb siis umbes minuti pärast hakkavad ka autod liikuma. Ja see on igal ristmikul nii.

Rand oli valge peene liivaga, täpselt nagu postkaartidel ikka on olnud ning vesi oli helesinine. Kuna temperatuur oli päikese käes kindlasti üle 30 kraadi kanti, siis tundus vesi külmana ja väga ei viitsinudki sisse minna, tegin jalad märjaks ning pärast vedelesime mõned minutid liiva peal maas.

Tagasisõiduga läks kiireks kuna rattalaenutus pandi kell 18 kinni ning me ei olnud huvitatud lisa-ööpäeva eest maksmisest. Väikese hilinemisega siiski saime asjad aetud ning tappev rattaretk loeti lõppenuks – Annikalt võeti ära sõnaõigus selliste ürituste korraldamises.

Kohalikku ühistransporti me ei ole siiamaani veel süübinud aga täna avastasime, et kogu linn on jagatud tsoonideks ning tsoonisisene transport on tasuta (enam ei viitsi hostelist keskusesse jalgsi minna) Tsoonist teise tsooni sõit maksab 1.60 AUD ja kui mitut tsooni vaja läbida, siis vist veelgi rohkem.

Hommikul sai ka otsustatud, et nädal Perthis on läbi saamas ning võiks edasi minna. Sihtkohaks saab vist Carnarvon, mis asub mööda rannikut 900 kilomeetrit põhjapoole või Manjimup, mis asub umbes 500 kilomeetrit lõunas. Põhjas on praegu kuumalaine, lõunas on ilm mahedam ja jahedam.

No comments:

Post a Comment