Thursday, July 16, 2009

2 nädalat veel


Otsustasime selle jama siin ära lõpetada. Korralik rahasumma on kõrvale pandud ja oleks aeg veidikene puhata ja mängida (loe: reisida ja sõita). Võtsime Stephaniga eesmärgiks vallutada esimese asjana Cape York'i poolsaar (pead hetkel ei anna, aga peaksime jõudma Austraalia mandriosa kõige lõunapoolsemasse punkti), sealt edasi Darwinisse-Broome'i ja mööda Lääne-Austraaliat tagasi Perthi. Üritame järgida Savannah Way marsruute ja vaatamisväärsusi + läbida kõrbemarsruute ja 4x4 maastikuradasid. Kogu matka pikkus on umbes 3-4 nädalat, kõik muidugi oleneb missugused on teed ja kas auto vastu peab, oleme nüüd korda teinud kaugtuled, sildade reguleerimise, varutud võimsam inverter, tagaosasse on ehitatud lahtikäiv voodi ja veel on vaja keevitada veidikene juhiust. Mõtlen veel, kuskohast endale osta juurde telk igaks juhuks ja magamiskott + muud pudipadi, vist Cairnsist backpackerite hostelitest kuulutusi jälgima, saab 100-200 dollariga kogu kompoti. Uuringi hetkel Savannah Way (Läänekallast Idakaldaga ühendav maaliline marsruut) kodulehte www.savannahway.com.au kus on kogu marsruudi kaart, kliima, teede olukord, reisinipid ja kohtade kirjeldused, uurige järgi, siis jäävad lollid küsimused ära. Üritan ka arvutisse leida mõnda asjalikku kaarti/atlast mida GPS abil kasutada, kuid tundub, et lootusetu otsimine, kui keegi teab, siis andke märku. Telefonis on ilusti Austraalia kaart olemas (ahjaa, ma ostsin endale Eestist 1000 krooniga kasutatud Nokia N95 mobiiltelefoni mille sain posti kaudu kätte nädalaga ja see läks maksma 114 krooni, lisaks tuli eBay kaudu tellida uus displei, mis läks maksma 28 dollarit, hea diil, sain ca 8000.- kroonise telefoni (poehind vast) kätte umbes 1500 krooniga, palju parem kui minu senine E65)

Täna on järjekordne "public holiday" kuna Cairnsis on mingi karneval kuhu kõik tahavad minna, seega on kõik poed jälle kinni ja linn inimestest tühi. Arne ja Aivar läksid oma autodega Athertoni mehaanikute juurde. Aivar sai inglasest sõbralt tasuta Mitsubishi bussi ja Arne liigub Brisbane poole edasi meie ostetud Magnaga, mis elas vahepeal üle väikese avarii (Aivar sõitis hommikupimeduses tööle ja üritas vältida kokkupõrget känguruga - tabas hoopiski suurt kivi ja liiklusmärki, midagi hullu pole: tagasivaatepeegel läks katki, väikesed mölgid esitiival ja uksel ning suurem mölk küljekarbis.


Muidu läheb hästi. Seagripis ei ole, imelikud/mürgised/ohtlikud elukad pole hammustanud, juuksed on peas, habe on juustest vist veidi pikem küll - varsti ajan ära.

No comments:

Post a Comment