Sunday, September 6, 2009

Broome-Coral Bay-Perth

































Puhkasime kolm päeva nimetatud kohas. Tegemist pigem puhkekülade kogumiga kui külaga või asustusena, kuulub siis täielikult erakätesse ja põhimõtteliselt valitsus keeldub selle kohaga sekkumisse kuna kogu infra oleks niivõrd kallis, seega tegi valitsus kunagi kingitusena sinna veevärgi ja edasise kohta ütles, et enam midagi ei tee. Koht ise toitub kolmest tuulegeneraatorist ja vabal ajal ka diiselgeneraatoritest. Hommikul puhkekohast üle tee astudes oli väike ostukeskus ja tuuride kontorid. Ostukeskuses supermarket, suveniiripood, toidupood ja pagariäri-kohvik. Elu parima kohvi sain sealt, sellise mis oli juba joomiseks paraja temperatuuriga ja pitsasaiad olid ka mõnusalt värsked.

Stephani ammune soov oli sukeldumine, seega ta seda ka tegi. Mina piirdusin ATV safariga hommikul ja riifil käimisega lõuna ajal. Koht oli mugavalt tuuline aga ei olnudki väga hullu, sain päikest ja veealust maailma uurida.

Coral Bayst ära sõites muidugi külastas meid järgmine kottermann - siduripedaali sai sujuvalt põhja vajutada ilma igasuguse takistuseta. Õnneks saime receptionist mehaaniku numbri ja peale 3h ootamist ta kohal oligi ning ütles mis viga ning täitis sidurianuma vedelikuga ning õhutas silindrit. Paarikümne km pärast oli sama jama jälle muidugi tagasi ja siis pääsesime vaid pumpamisega. Järgmine hommik laenasime juba ise nr 10 võtme ja õhutasime silindrit ning õhtul ostsime Repcost uue silindri ning võtmekomplekti, lisaks veel 10L mootoriõli ja uue õlifiltri - uskumatult palju asju. Suvalise Geraldtoni platsi peal tegimegi kõik vajalikud protseduurid ära - hea, et meile müüdi 10 liitrine kanister, sest mootorisse läks umbes 8 liitri jagu vedelikku. Nüüd on auto nagu uus - vaid üks esituli on vaja ära vahetada ja väljalase, aga see ei ole ju minu mure.

Mida lõunapoole, seda külmemaks läheb koguaeg. Hetkel olemegi jõudnud Perthi ja teepeal tuli juba autos ka soojendus sisse panna. 16 kraadi ja vahelduv pilvisus vihmaga - umbes nagu kodus.

Pilte ei viitsi siia rohkem toppida, vb panen kuskile galeriisse

No comments:

Post a Comment